Hrvatski restoran godine 2017. godine

Hrvatski restoran godine 2017. godine

Na Danima turizma u Malom Lošinju Restoran Villa Ariston iz Opatije proglašen je najboljim restoranom, u konkurenciji restorana Bokeria Kitchen&Wine Split, Gourmet Restauranta San Rocco Brtonigla i Zinfandels Restauranta Zagreb.

Hrvatski restoran godine koji se 2017. godine okrunio Turističkim cvijetom – kvalitetom za Hrvatsku, još od 2014. kada je bilo svečano otvorenje preuređenog objekta, restorana i butik hotela na jednoj od najljepših lokacija u gradu, uz nove vlasnike, obitelj Barbic iz Milana, stalno podiže ljestvicu kvalitete u želji da bude među najboljima i doprinese ukupnom turističkom rezultatu Opatije.

Zahvaljujući velikom trudu kompletnog tima koji ovdje radi, a Restoran Villa Ariston ima 11 stalno zaposlenih i još nekolicinu sezonaca, uspjelo im je napraviti tolike iskorake i pomake u kvaliteti u te tri godine, da su sada opravdano, na samome vrhu.

Vlasnik povijesne vile uz opatijski lungomare, Marco Barbic iz Milana, od samog početka nije krio zaljubljenost u ovu »oazu šarma i stila«, u čijim su kvalitetama tijekom povijesti uživale čak i osobe poput članova carske obitelji Habsburg, obitelji Kennedy, ili pak modne ikone Coco Chanel. U vrijeme kada je zajedno sa suprugom Valentinom otvarao preuređenu Vilu Ariston, najavljivao je kako mu je cilj ponuditi gastronomsku i enološku ponudu utemeljenu na mediteranskoj kuhinji, ali iznimno poštujući tradiciju i autohtone namirnice podneblja Opatijske rivijere. Tijekom jučerašnjeg posjeta najboljem hrvatskom restoranu, Marco Barbic nije bio u Opatiji, no javio nam se mobitelom iz Milana…

Biser baštine

– Oduševljen sam, a ova velika nagrada nije priznanje samo meni i mojoj obitelji, već u prvom redu cijelom osoblju Restorana Ville Ariston. Uloženo je puno truda i želim im se još jednom zahvaliti svima, na čelu s direktoricom Cyntijom Vučaj i šefom kuhinje Robertom Benzijom. Ključ uspjeha je u kvaliteti ljudi koji ovdje rade i koji se zalažu kao jedna velika obitelj. Uz Opatiju i Hrvatsku ostajem vezan zauvijek, budući da sam osvojen ljepotama prirode i ljubaznošću ljudi koji ovdje žive. Bila mi je svojevremeno velika želja obnoviti Villu Ariston na način da joj izrazim svoje poštovanje. Ona je za mene bila i ostala biser arhitektonske baštine Opatije koji svojom kvalitetom može uvelike doprinositi imidžu destinacije, a ujedno mi je bila namjera da restoran postane prepoznatljiv za sve goste koji traže vrhunski ugođaj i gastronomski doživljaj. I u tome smo zajedničkim snagama očito uspjeli – rekao je Barbic, ponosan što je struka prepoznala kvalitete usluga koje se pružaju u Restoranu Villi Ariston, te po njegovim riječima, prekrasnoj Opatiji.
Vila s kraja 19. stoljeća
Villa Ariston, okružena prekrasnim parkom u kojemu se sada nalazi i bazen, datira s kraja 19. stoljeća, a rekonstruirao ju je 1924. godine bečki arhitekt Carl Seidl. Na njenim kamenim terasama užitak je promatrati Kvarnerski zaljev, pa je stoga neizostavno mjesto za organizaciju vjenčanja, cocktail zabava, poslovnih sastanaka, ali i različitih druženja. Posebnost vile je i u tome što ima direktan pristup jedinstvenoj obalnoj šetnici, lungomaru.

– Želimo da se svaki gost koji odabere našu ugostiteljsku ponudu u ovoj vili kojoj se nakon godina stagnacije uspio vratiti stari sjaj, dobro osjeća. Ova nagrada nam je ne samo velika potvrda za naš rad, već i velika motivacija za budućnost, da nastavimo i dalje, te da budemo još i bolji. Jako sam ponosna na svoj tim i mogu reći da smo zaista obitelj s 11 članova. Konkurencija je bila jaka i vijest da smo osvojili nagradu saznala sam neposredno prije proglašenja, no nekako sam osjećala da bi se to možda moglo dogoditi. I taj predosjećaj me nije prevario. Jako volimo ovu kuću, u nju ulažemo puno truda, pa rezultati nisu izostali. Vjerovala sam u uspjeh – izjavila je direktorica Aristona Cintyja Vučaj…Opširnije

Tekst i fotografije preuzete sa stranica Novog Lista

 

_