Više od stoljeća je prošlo otkako je bečka barunica Hedwiga von Haas-Teichen odlučila ovaj posjed tik uz more pretvoriti u pravi mediteranski biser i jedinstven spoj umjetničkog i arhitektonskog izražaja, a Villa Ariston još uvijek plijeni poglede gotovo svakoga tko se nađe u njezinoj blizini.

1908. godine započeo je projekt izgradnje ovog velebnog zdanja, a s vremenom je objekt promijenio više vlasnika te prošao još nekoliko adaptacija i renovacija da bi u konačnici bio prenamijenjen u moderno opremljeni hotel i restoran. Vila je zamišljena, ne kao odraz luksuza i bogatstva, već kao odraz ljepote opatijske rivijere i u neku ruku spoja svega najboljeg što ovaj grad može ponuditi – njegove umjetnosti, arhitekture, okolne prirode te mira i tišine koju ometaju tek zvukovi morskih valova.

Smještena uz samo more, Villa Ariston nalazi se na prostranom imanju s okućnicom koja je pretvorena u uređeni park za šetnju i opuštanje, dok unutrašnjost pak krase radovi vrhunskih nizozemskih slikara. Na samom se ulazu nalazi kopija kipa Aurige, kočijaša iz Delfa, a u vrtu jedna od najstarijih, ako ne i najstarija palma u cijeloj Opatiji.

Sve to, u kombinaciji s vrhunskom uslugom i bogatom ponudom, ono je što čini hotel Villa Ariston jednom od najatraktivnijih destinacija za odmor u Opatiji i široj okolici.