Najbolji hrvatski restoran 2017. godine – dobra gastronomska priča iz Opatije

27.02.2018

 

 

Koncem listopada, naime, stigla je vijest da je restoran Villa Ariston na Danima turizma u Malom Lošinju proglašen najboljim u Hrvatskoj (konkurirali su još splitska Bokeria Kitchen & Wine, San Rocco iz Brtonigle i zagrebački Zinfandel's Hotela Esplanade). Bez obzira što tko o tome izboru, kriterijima i žiriju mislio, sama činjenica da se Villa Ariston pojavila u konkurenciji značila je da se stvari pomiču, da rastu ambicije i nastojanja u gurmanskome smjeru. Dalo se to naslutiti još 2014. kada je otvorena preuređena Villa Ariston, ovaj put kao butik hotel i restoran na južnom ulazu u Opatiju. Tada je najavljeno da će samo desetak stalno zaposlenih, uz pomoć nekolicine sezonaca, pokušati napraviti velike pomake u kvaliteti. Tri godine poslije, to se i dogodilo.

 

Dolaskom Ville Ariston u uglednu europsku udrugu JRE Hrvatska nije dobila samo jedan novi gastronomski adut u svome portfelju, već i objekt od iznimne povijesne i umjetničke vrijednosti. Naime, ideja o vili na tome mjestu započela je još davne 1908, kada je vlasnica zemljišta, barunica Hedwiga von Haas-Teichen iz Beča, naručila projekt kod graditelja Oswalda Meesea. Vila je potom dorađivana i adaptirana u nekoliko navrata, a današnji joj je oblik dao slavni Carl Siedl, bečki arhitekt koji je studirao na Politehničkom fakultetu u Zürichu te na Akademiji u Beču, a koji je glavninu svoga graditeljskog opusa ostvario na području Opatijske rivijere (među ostalima, vile Schmidt-Zabierov, Santa Maria, Magnolia i Frappart u Lovranu te Villa Edera, zgrada Vatrogasnog društva i crkva Navještenja u Opatiji).

 

Restoran Villa Ariston smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Opatiji, a otkako je 2014. godine došao u ruke novih vlasnika, obitelji Barbic iz Milana koja je objekt u preuredila i dodatno podigla standarde kvalitete, restoran, baš kao i boutique hotel u čijem se sklopu nalazi, ne prestaje nizati pozitivne reakcije, kako zadovoljnih gostiju, tako i uglednih gastro stručnjaka.

 

Velika potvrda truda, napora i ulaganja došla je nedavno kada je na Danima turizma u Malom Lošinju naš restoran Villa Ariston proglašen najboljim hrvatskim restoranom u 2017. godini. Iako je konkurencija, kao i uvijek, bila izrazito jaka, restoran Villa Ariston oduševio je svojom jedinstvenom kombinacijom vanjskog dojma, odnosno raskošne arhitekture i odlične lokacije, specifičnog ugođaja kojeg pruža stilski uređen interijer, te u konačnici bogate gastronomske ponude u režiji glavnog chefa i poznatog kulinarskog eksperta, Roberta Benzije.

 

Meni je temeljen na mediteranskoj kuhinji i pomno odabranim namirnicama te domaćim proizvodima karakterističnim za opatijski kraj, a kreiran je tako da baš svaki gost na njemu može pronaći više jela koje će savršeno odgovarati njegovom istančanom ukusu, ali i trenutnom raspoloženju. Također, ukusne zalogaje u stopu prate visokokvalitetna vina renomiranih lokalnih vinskih kuća koja će Marko Škarica, inače najbolji sommelier Istre i Kvarnera (2017), uvijek rado preporučiti i upariti s brojnim specijalitetima i delicijama u ponudi.

 

Ne dopuštajući da nas ovakva velika priznanja uspavaju, stalno radimo na unaprjeđenju naše ponude kako bismo svojim vjernim gostima pružili samo najbolje od najboljeg i dočarali im one tradicijske vrijednosti opatijskog kraja kroz nezaboravna gastro iskustva.

Share this news:

 

prethodne vijesti

sljedeća vijest

 

Villa Ariston, M.Tita 179, 51410 Opatija, Croatia

tel: +385 51 271 379

fax: +385 51 271 494

info@villa-ariston.hr

Vanita d.o.o. za turizam i ugostiteljstvo, Registarsko tijelo: Trgovački sud u Rijeci, Cyntia Vučaj Član uprave, Marco Barbich član uprave,član društva, Sonia Barbich- član društva, Neva Barbich član društva, Sonja Pejić prokurist

2023 © d.istra