Najbolji hrvatski restoran 2017. godine – dobra gastronomska priča iz Opatije

27.02.2018

 

 

Koncem listopada, naime, stigla je vijest da je restoran Villa Ariston na Danima turizma u Malom Lošinju proglašen najboljim u Hrvatskoj (konkurirali su još splitska Bokeria Kitchen & Wine, San Rocco iz Brtonigle i zagrebački Zinfandel's Hotela Esplanade). Bez obzira što tko o tome izboru, kriterijima i žiriju mislio, sama činjenica da se Villa Ariston pojavila u konkurenciji značila je da se stvari pomiču, da rastu ambicije i nastojanja u gurmanskome smjeru. Dalo se to naslutiti još 2014. kada je otvorena preuređena Villa Ariston, ovaj put kao butik hotel i restoran na južnom ulazu u Opatiju. Tada je najavljeno da će samo desetak stalno zaposlenih, uz pomoć nekolicine sezonaca, pokušati napraviti velike pomake u kvaliteti. Tri godine poslije, to se i dogodilo.

 

Dolaskom Ville Ariston u uglednu europsku udrugu JRE Hrvatska nije dobila samo jedan novi gastronomski adut u svome portfelju, već i objekt od iznimne povijesne i umjetničke vrijednosti. Naime, ideja o vili na tome mjestu započela je još davne 1908, kada je vlasnica zemljišta, barunica Hedwiga von Haas-Teichen iz Beča, naručila projekt kod graditelja Oswalda Meesea. Vila je potom dorađivana i adaptirana u nekoliko navrata, a današnji joj je oblik dao slavni Carl Siedl, bečki arhitekt koji je studirao na Politehničkom fakultetu u Zürichu te na Akademiji u Beču, a koji je glavninu svoga graditeljskog opusa ostvario na području Opatijske rivijere (među ostalima, vile Schmidt-Zabierov, Santa Maria, Magnolia i Frappart u Lovranu te Villa Edera, zgrada Vatrogasnog društva i crkva Navještenja u Opatiji).

 

Restoran Villa Ariston smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Opatiji, a otkako je 2014. godine došao u ruke novih vlasnika, obitelji Barbic iz Milana koja je objekt u preuredila i dodatno podigla standarde kvalitete, restoran, baš kao i boutique hotel u čijem se sklopu nalazi, ne prestaje nizati pozitivne reakcije, kako zadovoljnih gostiju, tako i uglednih gastro stručnjaka.

 

Velika potvrda truda, napora i ulaganja došla je nedavno kada je na Danima turizma u Malom Lošinju naš restoran Villa Ariston proglašen najboljim hrvatskim restoranom u 2017. godini. Iako je konkurencija, kao i uvijek, bila izrazito jaka, restoran Villa Ariston oduševio je svojom jedinstvenom kombinacijom vanjskog dojma, odnosno raskošne arhitekture i odlične lokacije, specifičnog ugođaja kojeg pruža stilski uređen interijer, te u konačnici bogate gastronomske ponude u režiji glavnog chefa.

 

Meni je temeljen na mediteranskoj kuhinji i pomno odabranim namirnicama te domaćim proizvodima karakterističnim za opatijski kraj, a kreiran je tako da baš svaki gost na njemu može pronaći više jela koje će savršeno odgovarati njegovom istančanom ukusu, ali i trenutnom raspoloženju. Također, ukusne zalogaje u stopu prate visokokvalitetna vina renomiranih lokalnih vinskih kuća.

 

Ne dopuštajući da nas ovakva velika priznanja uspavaju, stalno radimo na unaprjeđenju naše ponude kako bismo svojim vjernim gostima pružili samo najbolje od najboljeg i dočarali im one tradicijske vrijednosti opatijskog kraja kroz nezaboravna gastro iskustva.

Podijelite ovu vijest:

prethodne vijesti

sljedeća vijest

 

 

Villa Ariston, M.Tita 179, 51410 Opatija, Croatia

tel: +385 51 271 379

fax: +385 51 271 494

info@villa-ariston.hr

Vanita d.o.o. za turizam i ugostiteljstvo, Registarsko tijelo: Trgovački sud u Rijeci, Cyntia Vučaj Član uprave, Marco Barbich član uprave,član društva, Sonia Barbich- član društva, Neva Barbich član društva, Sonja Pejić prokurist

2019 © d.istra